Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
4.60
4 stars: Foarte bun
55 pareri

Centrala cu gazeificare Vigas 60S AK4000

0 stars: 0.00 din 0 pareri

23800 lei Lei
Brand
VIGAS
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Cazanele de apa calda Vigas sunt destinate arderii materiei lemnoase uscate incepand de la rumegus pana la busteni avand lungimea in functie de dimensiunea camerei de umplere a cazanului si cu diametrul de maxim 20 cm. Rumegusul, aschiile, deseurile si butucii trebuiesc arse impreuna cu bustenii. Cazanul Vigas UD 29 este destinat arderii carbunelui brun (brichete). Drept substituit de combustibil se poate folosi si materie lemnoasa uscata.

Cazanele sunt o constructie sudata din tabla de otel. Peretii interiori care vin in contact cu focul sunt din tabla de 6 mm.Schimbatorul de caldura este din tevi de otel de 57x4,5 mm. Mantaua exterioara este din tabla de 0,8 mm. Izolatia termica a cazanului VIGAS este din vata minerala cu grosimea de 20 si 50 mm. Gazele arse sunt evacuate printr-un racord de otel in cosul de fum.
Spatiul interior al cazanului se compune din camera de gazeificare (focarul superior), unde combustibilul este uscat si gazeificat in prezenta aerului primar. Gazele obtinute trec prin diuza din beton refractar, intra in camera de combustie (focar inferior), unde arde in combinatie cu aerul secundar. Gazele arse rezultate sunt racite intens in schimbatorul de caldura. Lemnul nears impreuna cu cenusa trebuie evacuate din camera de combustie. Cazanul are o clapeta de separare intre focarul superior si iesirea la cos care este deschisa in perioada de aprindere si ramane inchisa in timpul functionarii. Aceasta este actionata manual de o maneta amplasata in partea frontala a cazanului.

Unitatea de comanda AK 4000 cu display grafic, in configuratia de baza permite:

• controlul temperaturII apei incalzite in intervalul 70 ÷ 85 C;
• functionarea automata a ventilatorului insuflant, in functie de necesitatea puterii a cazanului si tipul combustibilului;
• conecatrea si controlul ventilatorului exhaustor pentru evacuarea fumului;
• conectarea si controlul pompei de circulatie;
• conectarea senzorului gazelor de evacuare;
• conectarea termostatului de camera (fara programare);
• conectarea modulelor de extensie (Expander AK 4000) prin intermediul BH BUS;
• conecatrea modulului AK 4000 pentru salvarea datelor si evaluarea consecutiva prin intermediul unui PC.
• afisaj grafic ale schemelor hidraulice de conectare, conform solicitarilor;
• setare timpului real.

Cazanele sunt echipate cu siguranta termica STB, care asigura deconectarea ventilatorului insuflant in cazul in care cazanul este supraincalzit la peste 100 C, respectiv cu o serpentina de racire, siguranta impotriva supraincalzirii conform standardului STN EN 303/5. Pentru serpentina de racire producatorul recomanda montarea unui ventil termoregulator, care nu face parte din dotarea standard a cazanului.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura